Publisert 25. juli 2013

2. kvartal 2013 er langt svakere for Statoil enn hva markedet hadde forventet. Resultatet er halvert siden i fjor, nettoresultatet er kun en femtedel.,- Statoil leverte et driftsmessig solid kvartal. Vi produserte som planlagt og leverte en rekordhøy produksjon fra vår internasjonale portefølje. Vi er i rute og opprettholder prognosene for 2013.

Slik åpner Helge Lunds melding om 2. kvartalsresultatene for Statoil. Men det er ikke så bra som det kanskje høres ut som.

Statoils driftsresultat var 34,3 milliarder kroner dette kvartalet, sammenlignet med 62 milliarder kroner i andre kvartal i fjor. Justert driftsresultat var 38 milliarder kroner, sammenlignet med 45,8 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. Justert driftsresultat etter skatt var 11,3 milliarder kroner, sammenlignet med 11,5 milliarder kroner i andre kvartal 2012. Resultatet var 4,3 milliarder kroner, sammenlignet med 26,6 milliarder kroner i andre kvartal 2012, heter det i meldingen fra Statoil.

– Våre finansielle resultater ble påvirket av lavere priser for væsker og gass, samt svake trading-resultater. Vi har fremdeles god kostnadskontroll og leverte solid inntjening, særlig fra vår internasjonale portefølje, sier Lund i meldingen.

Statoil hadde ifølge TDN Finans negative finansposter på 6,9 milliarder i andre kvartal 2013, hovedsakelig knyttet til krone-effekter og likviditetsstyring. I samme periode året før var effekten minus 2,5 milliarder kroner.

Ifølge Dagens Næringsliv var Statoil-resultatet også langt lavere enn samtlige analytikerestimater.

– På forhånd var det ventet et driftsresultat på 40,6 milliarder kroner, ifølge gjennomsnittet av 16 analytikerestimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans. Resultatet var svakere enn selv det laveste estimatet i undersøkelsen på 37,7 milliarder kroner, heter det i artikkelen fra DN.

Statoil peker i meldingen på at selskapet økte produksjonen på flere felt i andre kvartal.

– Vi har fortsatt et høyt aktivitetsnivå i prosjekter på norsk sokkel, der det pågår store feltutbygginger, blant annet på Gudrun, Valemon og Åsgard havbunnskompresjon.

– Aktivitetsnivået for nye feltutbygginger er høyt. Vi gjennomfører prosjektene våre i henhold til plan, sier Lund.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger