Publisert 4. februar 2000

Hege Marie Norheim, som leder Statoils nordområdesatsing, lover i dag at selskapet skal skyte «svært lite seismikk» i Lofoten og Vesterålen.

LOVER LITE SEISMIKK: Hege Marie
Norheim.
(Foto: BJøRN TORE BJøRSVIK)

– Jeg vil først si at på den smale sokkelen utenfor Lofoten og Vesterålen vil behovet for seismikk være langt mindre enn i store områder som Nordsjøen og Barentshavet. Utenfor Lofoten/Vesterålen vil vi få perioder på flere år helt uten seismikkaktivitet. Så vil vi ha enkelte år der det er behov for seismikk styrt til begrensede perioder, sier Norheim til Fiskeribladet Fiskaren.

Oljedirektoratet har de siste tre årene skutt en del seismikk i området for å hente inn informasjon til forvaltningsplanen for Lofoten og Vesterålen. Denne seismikkskytingen har møtt motbør blant annet fiskere, fordi den angivelig skremmer vekk fisk.

– Det er en forutsetning for Statoils petroleumsvirksomhet at vi ikke skal skade fiskebestandene. I en framtidig lete- og produksjonsfase skal det skytes svært lite seismikk i Lofoten og Vesterålen, lover Hege Marie Norheim i Statoil ifølge Dagens Næringsliv.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger