Statoil med første gass-til-kraft-avtale

Publisert 13. juni 2013

Statoil har inngått 15-årig avtale om levering av naturgass til Stadtwerke Düsseldorfs planlagte 600 MW gasskraftverk i Lausward/Düsseldorf.,Gassforsyningen skal etter planen starte i 2016, og gasskraftverket vil bli et av de mest effektive anleggene i verden på grunn av varmeproduksjon som vil bli brukt i fjernvarmenettet. Konseptet gjør det mulig for Stadtwerke Düsseldorf å drive anlegget på den mest lønnsomme måten, inkludert dampproduksjon for fjernvarmenettet.

Avtalen er basert på det liberaliserte gass-, kraft- og kvotemarkedet, og tilgjengelige markedsprisindekser som muliggjør deling av risiko og fortjeneste mellom partene.

– Dette nye partnerskapet med Stadtwerke Düsseldorf er en byggestein i Statoils strategi for å fremme bruken av gass til kraftproduksjon i hele Europa generelt, og i Tyskland spesielt, sier Rune Bjørnson, direktør for Naturgass i Statoil i en melding.

– Uten svært effektive og fleksible gasskraftverk vil ikke den tyske energiovergangen bli vellykket. Avtalen ble gjennomført til tross for svært ugunstige rammevilkår fra myndighetene for gass til kraftproduksjon. Naturgass er det reneste av alle fossile brennstoff, og kan bidra til en reduksjon i CO2-utslipp på mer enn 50 prosent sammenlignet med kull, sier Bjørnson.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger