Statoil med nye lisenser utenfor Colombia

Publisert 4. september 2014

Har undertegnet avtaler med Repsol om kjøp av en andel på 10 prosent i Tayrona-lisensen og en andel på 20 prosent i Guajira Offshore 1-lisensen.,– Den nylige tildelingen av en andel i COL4 -lisensen, samt kjøpsavtalene med Repsol, gir Statoil en sterk posisjon i dypvannsområdene utenfor Colombia. Vi får tilgang til et nytt og praktisk talt uutforsket område gjennom tidlig tilgang i stor skala, i tråd med Statoils letestrategi, sier Nick Maden, direktør for Statoils letevirksomhet på den vestlige halvkule.

Petrobras er operatør for Tayrona -lisensen (40 prosent), som omfatter den pågående letebrønnen Orca-1 .

Repsol beholder en andel på 20 prosent av lisensen etter salget av 10 prosent til Statoil. Ecopetrol eier den resterende andelen på 30 prosent. Lisensen dekker et område på 16.500 kvadratkilometer, på 50 til 1.500 meters vanndyp.

Repsol er operatør for lisensen Guajira Offshore 1 ( GUA OFF-1 ) og beholder en andel på 30 prosent etter salget av 20 prosent til Statoil.

Ecopetrol eier den resterende andelen på 50 prosent. Lisensen dekker et område på 12.200 kvadratkilometer, på 1.500 til 3.500 meters vanndyp.

Repsol har fullført en innsamling av seismiske 2D-data fra lisensområdet. Neste trinn omfatter innsamling av 3D-data, som etter planen skal starte senere i år.

Avtalene forutsetter godkjenning fra National Hydrocarbons Agency of Colombia (ANH).

I juli 2014 kunngjorde Statoil at selskapet var tildelt en andel i COL4-lisensen. Repsol er operatør for lisensen med en andel på 33,34 prosent. Statoil og Exxon Mobil Exploration Colombia har hver en andel på 33,33 prosent i lisensen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger