Publisert 4. februar 2000

For første gang blir Statoil ranket som mest attraktive IT-arbeidsplass, og vipper Google, ifølge fersk undersøkelse.

– For første gang troner samme bedrift øverst i alle tre kategoriene, skriver analyse- og konsulentbyrået Universum.

Hvert år gjør de en undersøkelse blant landets yrkesaktive som viser hva som er de viktigste karrieredriverne. I årets undersøkelse har 6694 personer deltatt, hovedsaklig i yrkesgrupper innen økonomi, ingeniør og IT.

– Muligheten til å arbeide med spennende produkt og tjenester er den mest attraktive karrierefaktoren for alle tre. Videre ser man også at innovasjon og en inspirerende ledelse er viktig. Sistnevnte er viktigere for økonomene, hvor hele 55 % sier at dette er den mest attraktive faktoren, heter det i resultatet av undersøkelsen.

Undersøkelsen viser også hvilke arbeidsplasser i Norge som er mest populære. Og her stikker Statoil av med seieren i alle tre kategorier. Dette er første gang.

– Statoil har vippet Google ned til 2.plass på IT-listen, og tar dermed seier både blant økonomi, ingeniør og IT-yrkesaktive. Blant økonomene følger deretter Aker Solutions og DNB. Også blant ingeniørene finner vi Aker Solutions på 2.plass, etterfulgt av FMC Technologies som har hatt en sterk klatring fra fjoråret. De har gått opp hele 10 plasseringer på årets liste. Blant de yrkesaktive innen IT finner man som nevnt Google, etterfulgt av Microsoft på tredjeplass, heter det videre.

– Felles for alle bedriftene som gjør det godt på rangeringene er at de har et tydelig budskap om hvem de er, hva de tilbyr og hva de trenger. Alle kan ikke være best på alt, så man må finne sin historie. De er flinke til å formidle hva de er sterke på, og dette backes også opp internt. De ansatte er de viktigste ambassadørene så det er veldig viktig man kommuniserer et troverdig budskap, og man finner hva som gjør sin bedrift unik, sier prosjektleder Jannicke Klock i Universum.

I undersøkelsen kommer det også frem at de mest lojale arbeidstakerne er ingeniører.

– Kun 8 prosent av ingeniørene sier at de vil bytte arbeidsgiver, står det i rapporten fra Universum.

– Dette lover selvfølgelig godt for arbeidsgiverne som har dyktige ingeniører i sin stab, men byr så klart på en utfordring for konkurrentene, sier Klock.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger