Publisert 4. februar 2000

Svindlere har forsøkt å lure potensielle Statoil-leverandører i Asia ved å utgi seg for å være selskapets Asia-avdeling.

Nå advarer Statoil sine partnere mot bedrageriforsøk.

– Vi har fått informasjon om at noen har prøvd å utgi seg for å være fra Statoil i et forsøk på svindel. Det er lite trolig at noen store selskap skal betale noe til disse aktørene, men vi frykter at noen av de mindre leverandørene kan bli utsatt for svindelen, sier informasjonssjef i Statoil, Bård Glad Pedersen til tu.no .

Ifølge nettstedet skal Statoil-navnet være misbrukt blant annet i Malaysia blant ved bruk av det fiktive firmanavnet StatoilHydro (Limited) Asia Pacific, en hele regionen kan ha vært nedslagsfelt for svindlerne.

– Vi vil med dette å informere om at ingen selskap ved dette navnet finnes som en del av Statoil-konsernet. Videre har Statoil-konsernet for tiden ikke noen pågående operasjoner i Malaysia. Vær også oppmerksom på at vi ikke ber noen potensielle partnere av oss om å sette inn penger i forkant av innlevering av bud for våre prosjekter, heter det i meldingen fra Statoil som tu.no gjengir.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger