Publisert 24. januar 2006

Statoil skriver ned verdien av sin investering i det iranske gassfeltet South Pars med 1,6 milliarder kroner etter kraftige forsinkelser og kostnadsoverskridelser.

NTB

I en pressemelding fra Statoil framgår det at selskapet har hatt betydelige problemer med en samarbeidspartner i forbindelse med utbyggingen av offshoredelen av det store gassfeltet.

– Statoil nedskriver den bokførte verdien med 2,2 milliarder kroner før skatt, tilsvarende 1,6 milliarder kroner etter skatt, heter det i pressemeldingen.

Statoil overtok operatøransvaret etter at de i 2002 inngikk en samarbeidsavtale med det iranske selskapet Petropars, men da var allerede de største hovedkontraktene for utbyggingen av feltet delt ut til underkontraktører.

– Bakgrunnen for kostnadsøkningen og forsinkelsene i prosjektet er produktivitets- og kvalitetsproblemer hos kontraktøren Sadra, som er ansvarlig for prosjektering, innkjøp, konstruksjon og installasjon av tre plattformdekk. I tillegg skal Sadra legge den siste av tre 100 kilometer lange rørledninger fra feltet til land, skriver Statoil i pressemeldingen.

Det norske selskapet vil styrke ledelsen i prosjektet og forhandle med Sadra og partneren Petropars om hvordan de økte kostnadene ved utbyggingen av feltet skal dekkes.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger