Statoil og BP med subseabase i Sandnessjøen

Publisert 8. mai 2013

Økt aktivitet i Norskehavet gjør at Statoil og BP går sammen om å lage et felles subseaverksted i Sandnessjøen.,

Statoil og BP Norge etablerer felles subseaverksted og lager i Sandnessjøen. Den nye basen skal betjene selskapenes installasjoner i regionen, BPs Skarv og Statoils Urd/Skuld samt Aasta Hansteen. Dette skriver de to selskapene i en felles pressemelding.

Det er den økte aktiviteten i det nordlige Norskehavet som skaper et økt behov for lagerkapasitet og vedlikeholdskompetanse knyttet til undervannsutstyr, opplyser pressetalsmann for norsk sokkel i Statoil, Ola Anders Skauby.

Statoil har vært i Sandnessjøen i 30 år, og vil med dette øke vår aktivitet her. Det vil også øke aktiviteten for leverandører, sier Skauby til Petro.no.

– Det er et ønske om å bygge opp en subseakompetanse her. Det er spennende, og blir godt mottatt, sier han videre.

Kjell Magne Madsen i BP og Hans Jakob Hegge fra Statoil er svært fornøyd med at subseabasen og lageret kommer nå.

– Nå kommer subsea-basen som mange har ventet på. Vi gleder oss over at Statoil og BP i felleskap vil styrke utviklingen av baseaktiviteten i Sandnessjøen, sier Kjell Magne Madsen, BPs direktør for anskaffelser i Norge, og Hans Jakob Hegge, områdedirektør for Statoils aktivitet i Nord-Norge.

Blant aktivitetene som skal gjennomføres fra Sandnessjøen, inngår lager, vedlikehold, reparasjoner av undervannsutstyr, og støtte til rigg- og fartøyoperasjoner, ifølge meldingen.

Det opplyses også om at selskapene har tatt beslutningen om å etablere en felles subseabase på separat grunnlag, men begge ser en betydelig forretningsmessig gevinst i å samle seg om en felles modell.

I forbindelse med dette, leter Statoil og BP nå etter fasiliteter.

– For å sikre et samlet anlegg for framtidige behov i forbindelse med satsingen i nordområdene, søker selskapene ett samlet tomteareal på 24.000 m2 for etablering av verksted og lager. I første omgang skal det etableres 3.000 m2 lager og 1.750 m2 verkstedhall med tilhørende tekniske rom og kontorfasiliteter. Det nye anlegget skal etableres i tilknytning til eksisterende base, og må ha sjøtilkomst som gjør det mulig å etablere et framtidsrettet kaianlegg, opplyser Statoil.

– Vi har annonsert etter fasilitetene i de lokale mediene nå, og vi forventer en kontraktstildeling i løpet av tredje kvartal, sier Ola Anders Skauby til Petro.no.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger