Publisert 14. desember 2006

Både Statoil og Hydro er villige til å akseptere nye vilkår for å kunne bli med i utbyggingen av Shtokman-feltet, skriver det russiske nyhetsbyrået RIA-Novosti.

NTB

Under et seminar i Moskva onsdag sa teknisk direktør i Statoil Russland, Anatolij Zolotukhin, at både Statoil og Hydro allerede deltok i samtaler med Gazprom om forskjellige modeller for samarbeid.

Hydros markedsdirektør i Russland, Øyvind Rekdal, sa ifølge Novosti at Hydro ser fram til å samarbeide med russerne på Shtokman i tillegg til det samarbeidet som allerede er i gang Karjaga-feltet i det nordlige Russland.

Russland industri- og energiminister, Viktor Kristenko, fremholdt at årsaken til Gazproms avgjørelse om å utvikle Shtokman selv var at de utenlandske selskapene ikke hadde lagt fram tilbud som var gode nok økonomisk.

Han mente utenlandske investorer likevel kom til å delta i samarbeidet på Shtokman, men på andre betingelser enn dem man opprinnelig la til grunn.

På begynnelsen av 1990-årene da oljeprisen var langt lavere enn i dag ble de utenlandske investorene stilt i utsikt store skattelettelser som en slags risikobonus for å engasjere seg i det den gang ustabile Russland.

I dag er situasjonen en helt annen, sa statsråden.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger