Publisert 14. mai 2007

Statoil og Hydro regner med en økt produksjon av olje og gass i årene fram til 2010 etter at begge selskapene har redusert produksjonsmålene for inneværende år.,NTB

Etter at Norsk Hydro mandag meldte om nedgang i olje- og gassproduksjonen med 3,3 prosent i år, slik at den blir på 585.000 fat oljeekvivalenter per dag, skal produksjonen ligge på 700.000 oljeekvivalenter i 2010, opplyser informasjonssjef Inger Sethov i Hydro.

– Det var det produksjonsmålet vi oppga under kapitalmarkedsdagene i september i fjor, sier Sethov til NTB.

Disse tallene blir trolig justert til høsten når Hydro og Statoil slås sammen. Da blir det ventelig også lagt fram nye produksjonsmål for det nye sammenslåtte selskapet. Det nye selskapet skal etter planen være operativt fra tredje kvartal i år.

Problemer på sokkelen
I Hydro venter man at produksjonsveksten hovedsakelig kommer fra nye felt i utlandet, og Sethov nevner Mexico-gulfen og Vest-Afrika i denne forbindelsen.

Forrige uke kom Statoil-sjef Helge Lund med nedjusterte prognoser for selskapets olje- og gassproduksjon for tredje gang på under ett år. De nye produksjonsprognosene betyr at selskapet reduserer produksjonen i år fra 1.300.000 fat oljeekvivalenter til 1.150.000 – 1.200.000 fat oljeekvivalenter per dag.

Begge selskapene forklarer produksjonsnedgangen med problemer på feltene Kristin i Norskehavet og Kvitebjørn i Nordsjøen, der begge selskapene er inne på eiersiden. I en børsmelding mandag nevner også Hydro nedjusterte produksjonsprognoser på Volve-feltet.

Vekst 2 til 4 prosent
Informasjonssjef Rannveig Stangeland i Statoil sier at man i selskapet legger opp til en produksjonsvekst på 2 til 4 prosent årlig fram til 2010. Hun kan ikke si noen spesifikt om fra hvilke felt veksten vil komme. Men den vil komme som et resultat av virksomheten i utlandet og på norsk sokkel, opplyser hun til NTB.

Fusjonen mellom Statoil og olje- og gassvirksomheten i Hydro er i stor grad begrunnet med at selskapene må opptre sammen for å få tilgang til nye felt i utlandet. Det er meningen at utenlandske felt skal veie opp for produksjonsnedgangen på norsk sokkel etter hvert som feltene her tømmes.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger