Statoil og Shell tildelt Algerie-lisens

Publisert 30. september 2014

Selskapene ble tirsdag tildelt Timissit-lisensen i Illizi-Ghadames-bassenget på land i Algerie.,Lisensen ligger i den sørøstlige delen av Algerie, og dekker et område på 2.730 kvadratkilometer. Statoil leverte inn bud sammen med Shell, der Statoil blir operatør med en eierandel på 30 prosent, Shell får en andel på 19 prosent og Sonatrach vil eie den resterende andelen på 51 prosent.

Ifølge Statoil representerer tildelingen en mulighet til å teste et potensielt stort område med skiferressurser.

– Muligheten er i tråd med Statoils letestrategi, som innebærer at vi søker tidlig tilgang i stor skala, og satser på selskapets kjerneområder, skriver selskapet i en melding.

Den nye lisensen gir mulighet til å bygge videre på selskapets posisjon i landet ved å tilføre områder med betydelig letepotensial. Det store skiferpotensialet i Algerie kan bli en stadig viktigere del av landets gasseksport til Europa i framtiden.

– Statoil går inn i dette skiferområdet for å teste prospektiviteten og det kommersielle potensialet gjennom en trinnvis framgangsmåte. Det antas at den første letefasen vil vare fram til 2017, og omfatter boring av to brønner og innsamling av seismikk, sier Nick Maden, Statoils letedirektør for den vestlige halvkule.

Tildelingen er en del av den fjerde internasjonale budrunden som National Agency for Hydrocarbon Resources Valorisation’s (ALNAFT) i det algeriske energi- og gruvedepartementet utlyste i januar 2014.

Statoil er allerede til stede i Algerie, og kunngjorde i september 2014, sammen med partnerne i joint venture-selskapet, beslutningen om å gjenoppta ordinær drift på In Amenas-anlegget etter angrepet på anlegget i januar 2013.

– Beslutningen om å gjenoppta driften var basert på en grundig og trinnvis prosess for å utarbeide nødvendige sikringstiltak, innføre dem og verifisere at de var innført og fungerte. Gjennom denne prosessen har Statoil fått verdifull kunnskap, som vil bli brukt i framtidige aktiviteter, skriver selskapet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger