Statoil overtar Eagle Ford

Publisert 1. juli 2013

Fra i dag overtar Statoil operatøransvaret for alle aktiviteter i den østlige delen av selskapets Eagle Ford-areal i Texas.

– Dette er en viktig milepæl for Statoils utvikling som operatør i USA, sier Torstein Hole, direktør for landbasert virksomhet i USA.

– Vi har nå en operatørrolle i alle våre landbaserte satsingsområder i USA, Bakken, Marcellus og Eagle Ford. Organisasjonen vår i Houston ser fram til å videreutvikle Eagle Ford-ressursene som operatør, og til å knytte kontakt med lokalsamfunn og grunneiere i den østlige delen av joint venture-området vårt, understreker han

Statoil gikk inn i skiferområdet Eagle Ford i 2010 gjennom et 50/50 joint venture med Talisman Energy USA Inc.

I fjor ble selskapene enige om at Statoil gradvis skulle overta operatøransvaret i den østlige halvdelen av området. Dette området ligger hovedsakelig i kommunene Live Oak, Karnes, DeWitt og Bee.

Talisman fortsetter som operatør for det vestlige området, som hovedsakelig ligger i kommunene McMullen, La Salle og Dimmit. Delingen av operatøransvar påvirker ikke eierskapet i lisensene.

Statoil har allerede overtatt driften på tre borerigger i Eagle Ford. Fra 1. juli har selskapet også overtatt ansvaret for produserende brønner, prosessanlegg, rørledninger og infrastruktur, og et feltkontor i Runge, Karnes County.

Statoil eier et område på i om lag 300 kvadratkilometer (73,000 acres) i Eagle Ford. Produksjonen er på 20.200 fat oljeekvivalenter per dag (foe/d) (Statoils andel) fra omkring 300 brønner.

Statoil har hatt produksjon fra skiferformasjoner i USA siden 2008. I tillegg til aktiviteten i Eagle Ford har Statoil betydelige posisjoner i Marcellus- og Bakken-forekomstene.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger