Publisert 4. februar 2000

Til tross for amerikansk misnøye og moratorium, går spanske Repsol og Statoil i gang med dypvannsboring på cubansk sokkel. Bare åtte mil fra Florida.

FLORIDA: åtte mil fra Floridas strender skal Statoil Repsol nå bore etter olje.
Foto: WIKIMEDIA COMMONS.

Litt lenger nord, i Mexicogolfen, er det foreløpig moratorium for dypvannsboring, men i sør, på cubansk sokkel er det snart full rulle for Statoil.

Repsol planlegger leteboring utenfor Cuba i henhold til de regler som gjelder for dette farvannet. Boringen vil bli gjennomført i henhold til Repsols og Statoils krav til helse, miljø og sikkerhet, skriver informasjonssjef i Statoil, Jannik Lindbæk, i en epost til Teknisk Ukeblad. Han sier Statoil ikke har registrert reaksjoner knyttet til eierandelen i de aktuelle blokkene.

Forbud mot å jobbe
Mot slutten av 2010, eller begynnelsen av 2011 skal Statoil og Repsol sette i gang leteboring på 1.500 meters dyp. Boringen vekker reaksjoner i USA, og ingen av Statoils amerikanske ansatte får lov til å delta på boringen skriver Teknisk Ukeblad.

Flere amerikanske politikere skal være bekymret for boringen som bare skjer et titalls kilometer fra Floroda-kysten som nå ser oljen fra den forulykkede «Deepwater Horizon» på nært hold. Senator Bill nelson forteller til Wall Street Journal at han er bekymret for boringen som vil skje i nærheten av et av verdens største korallrev.

Brønnen som skal bores ligger på samme dyp som den nå velkjente Macondo-brønnen i Mexicogolfen. Riggen som nå skal bore skal ha en ekstra utblåsningsventil i forhold til «Deepwater Horizon» som eksploderte og sank i april i år.

Flere av riggene som skulle brukes i Mexicogolfen i denne perioden står for tiden ledige, men det er uvisst om disse vil kunne flyttes til cubansk farvann.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger