Publisert 4. februar 2000

Statoil er blant 41 selskaper som figurerer på en liste den amerikanske kongressen har utarbeidet over selskaper med virksomhet i Iran. – Vi må helt klart innta en tøffere holdning til slike selskap, sier amerikansk senator.

Både Representantenes hus og Senatet i USA har vedtatt å skjerpe sanksjonene mot selskper som har virksomhet innen olje- og gassektoren i Iran. Nå jobber de to organene med et lovforslag som kan ramme 41 utenlandske selskap, blant annet Statoil og svensk-sveitsiske ABB.

– Vi må helt klart innta en tøffere holdning til selskap som kan knyttes til Irans kapasitet til å produsere raffinert petroleum, sier den demokratiske senatoren Kirsten Gillibrand til The New York Times.

Hun mener ifølge NTB at det er oljevirksomheten som finansierer Irans atomprogram, og hun mener at selskaper som «tjener penger på Irans atomambisjoner» ikke skal få anledning til å drive forretningsvirksomhet med USA.

Statoil er involvert i South Pars-feltet, men sa i fjor at selskapet nå ikke vil gjøre nye investeringer i Iran. Operatørskapet for South Pars 6, 7 og 8 har blitt overført til det iranske oljeselskapet NIOC.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger