Publisert 4. februar 2000

Statoil vurderer å bygge en ny plattform til Snorre-feltet. Avgjørelsen tas i juni.

HOLDER IKKE: Snorre A (bildet) og B er ikke
tilstrekkelig for ressursene Statoil tror skjuler
seg i undergrunnen. (Foto: STATOIL)

Selskapet planlegger fortsatt produksjon på Snorre helt fram til 2040, i motsetning til flere av de andre feltene i Tampen-området, slik som Statfjord, Gullfaks og Visund.

Snorre er et komplekst reservoar med flere forkastninger, som gjør at det trolig ligger store uoppdagede ressurser i feltet. Både Snorre A og Snorre B er flytere med begrenset plass og vektkapasitet. Statfjord A skal stenges i løpet av få år, og installasjonen er et viktig ledd i verdikjeden rundt Snorre. Derfor trengs det en ny løsning.

– Vi stilte oss spørsmål om Snorre kan klare å prosessere og utvinne de gjenværende reservene med eksisterende infrastruktur. Svaret på dette fikk vi i 2009. Da ble det klart at dagens installasjoner ikke er egnet for å hente ut de store gjenværende ressursene. Spørsmålet er derfor om vi skal modifisere eller bygge nytt, sier Stein Rune Jakobsen, prosjektleder for Snorre, til Teknisk Ukeblad .

Nå jobbes det i lisensen med å finne en løsning som blir godkjent av alle parter. Foreløpig er partnerne ikke kommet til enighet.

– Utfordringen er teknisk levetid på utstyret. Det er vanskelig å skifte dette fordi Snorre er en integrert plattform, hvor det er vanskelig å få tilgang på tilstrekkelig plass, dersom utstyr skal skiftes ut. Det er vanskelig å håndtere tie-ins. Vi må derfor se på forskjellige utviklingsløsninger for videreføringen av Snorre, sier Mona Nyland Berg, ansvarlig for områdeutvikling i driftsorganisasjonen i Stavanger, til Teknisk Ukeblad.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger