Statoil selger mer til OMV

Publisert 5. november 2013

Statoil har signert en avtale om nedsalg i fem letelisenser på Færøyene, og to letelisenser i Norge til det østerrikske olje- og gasselskapet OMV.,Avtalen er et resultat av den større OMV-transaksjonen som selskapet annonsert i august, hvor det var enighet om å se på samarbeidsmuligheten innen leting.

På Færøyene selger Statoil seg ned i lisensene L006 , L008 , L009 , L011 og L016 .

– Dette er en del av Statoils aktive porteføljehåndtering. Vi ønsker OMV velkommen som partner i disse lisensene og ser fram til å jobbe med dem, med å utforske olje- og gasspotensialet utenfor Færøyene. Statoil er fremdeles den største lisenshaveren på Færøyene og vi forbereder nå boring av to brønner i 2014, sier Runi M. Hansen, landsjef for Færøyene og Grønland i Statoil.

I tillegg selger Statoil en 15 prosent andel til OMV i PL 359 , som inneholder Luno II -funnet, og P L410 på norsk sokkel.

– Transaksjonen er en del av vår optimalisering av leteporteføljen på norsk sokkel. I fjor kjøpte vi oss inn med en 15 prosent andel i PL338, som inneholder Edvard Grieg-funnet, basert på samme overordnede tilnærming. Vi vil nå ha en balansert eierandel i dette området, sier Gro Haatvedt, direktør for leting på norsk sokkel.

Selskapene er enige om å ikke offentliggjøre de kommersielle vilkårene i avtalen. Transaksjonene avhenger av myndighetsgodkjennelser.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger