Statoil selger seg ned i Mosambik

Publisert 2. april 2013
Statoil har solgt 25 prosent av sin eierandel i letelisensen selskapet er operatør for utenfor kysten av Mosambik til det japanske selskapet INPEX Mozambique Ltd.

,

– Statoil har solgt 25 prosent av sin eierandel i letelisensen selskapet er operatør for utenfor kysten av Mosambik til det japanske selskapet INPEX Mozambique Ltd., som er et heleid datterselskap av INPEX CORPORATION, skriver Statoil i en pressemelding tirsdag morgen.

Lisensen, som består av to blokker i samme lisensavtale, ligger i område 2 og 5 utenfor kysten av Mosambik i Rovuma-bassenget. Statoil velger å holde forretningsvilkårene for avtalen konfidensielle.

– Salget gjenspeiler hvor attraktivt Statoils areal i Mosambik er. Ved å få INPEX om bord kan vi spre den geologiske risikoen samtidig som vi deler de potensielle oppsidemulighetene. Den første av to brønner i lisensen vil bli boret i andre kvartal 2013 av boreskipet Discoverer Americas, sier Nick Maden, direktør for internasjonal leting i Statoil.

Blokkene ligger i et uutforsket område med vanndybde som varierer mellom 300 og 2.500 meter. Området dekker 8.041 kvadratkilometer, ifølge Statoil.

– Vår tilstedeværelse i Mosambik er i tråd med Statoils letestrategi, som innebærer å gå tidlig inn i et attraktivt område. Det er nylig gjort store gassfunn nord for dette området, og mulighetene for å finne hydrokarboner i de Statoil-opererte blokkene er lovende, tilføyer Maden.

Etter nedsalget vil Statoil Oil & Gas Mozambique A.S. fortsatt være operatør med en andel på 40 prosent. De andre partnerne er INPEX Mozambique Ltd. (25 prosent), Tullow Mozambique Limited (25), som er et datterselskap av Tullow Oil, og det statseide oljeselskapet i Mosambik Empresa Nacional de Hidrocarbonetos E.P. (10).

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger