Publisert 4. februar 2000

Statoil og russiske Lukoil signerte i går kontrakten for West Quarna 2-feltet i Irak. 20 år med irakisk produksjon er nå fastsatt.

Konsernsjef i Statoil, Helge Lund, og Lukoil-sjef Vagit Alekperov signerte kontrakten, som da også er godkjent av irakiske myndigheter.

– Fokus er nå på sikker og ansvarlig utbygging av feltet og langsiktig verdiskapning for både Irak og selskapene, sa Lund.

Statoil og Lukoil leverte vinnerbudet på rettigheten til å bygge ut og utvinne West Quarna 2-feltet i Irak. Statoils kalkulasjoner og analyser av feltet tilbyr et produksjonsplatå på 1,8 millioner fat per dag mot et vederlag på 1,15 dollar per fat.

Kontrakten gjelder for 20 år med opsjon på fem ekstra år. Kontraktspartene er det irakiske oljeselskapet South Oil Company og konsortiet av kontraktører som er det statlig irakiske selskapet North Oil Company (25 %), Lukoil (52,25 %) og Statoil (18,75 %).

Boring er planlagt å starte i 2011 og produksjonsoppstart i slutten av 2012. Feltet beregnes å være i produksjon i 13 år fra 2017. Mer enn 500 brønner skal bores som en del av feltutviklingen.

West Quarna 2-feltet har utvinnbare reserver på rundt 13 milliarder fat og ligger i den sørlige delen av Irak, rundt 65 km fra Basra.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger