Publisert 4. februar 2000

Statoil har inngått en intensjonsavtale med Songa Offshore om å leie den halvt nedsenkbare riggen «Songa Dee» i tre år. Kontrakten er verdt 378 millioner dollar, eller vel 2,2 milliarder kroner.

I tillegg til de tre faste årene, har Statoil opsjon på å forlenge kontrakten med ytterligere ett år. Statoil må i så fall bestemme seg før riggen går på kontrakt i tredje kvartal 2011, melder Songa Offshore.

Statoil skriver i en pressemelding at riggen skal brukes til produksjonsboring for Gullfaks i Nordsjøen. Der skal den bore og komplettere brønner, og vil raskt kunne gi bidrag til produksjonen på feltet.

– Gullfaks-feltet har betydelige gjenværende ressurser. Denne avtalen sikrer viktig borekapasitet på feltet de neste tre årene og gir oss mulighet til å gjennomføre flere grep for å øke oljeutvinningen fra Gullfaks. Boreoperasjonene vil øke produksjonsvolumene fra Gullfaks fra 2012 og vil føre til en betydelig økt utvinningsgrad fra feltet, sier områdedirektør for Drift Vest i Statoil, Torstein Hole, i meldingen.

Riggen skal settes inn i produksjonsoppdrag for Statoil i august 2011, etter at den har fullført sin nåværende kontrakt med Lundin og Marathon. Dagraten blir på 345.000 dollar. Fungerende direktør for anskaffelser i Statoil, Vidar Birkeland, er fornøyd.

– Vi opplever at avtalen reflekterer et bærekraftig prisnivå på denne type rigg. Avtalen markerer videre starten på et samarbeidsforhold mellom Songa og Statoil. Vi har en strategi om å øke mangfoldet, konkurransen og fleksibiliteten i dette markedet, så for Statoil er det viktig at vi har flere riggselskaper som operer i Norge, sier han i meldingen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger