Publisert 4. februar 2000

Selv om Statoil har stanset boreoperasjonene på Gullfaks A, B og C, mener selskapet at situasjonen for de ansatte er sikker.

PROBLEMER MED UNDERGRUNNEN: På Gullfaks C.
(Foto: STATOIL)

Statoil stanset operasjonene etter et møte med Petroleumstilsynet, men bedyrer at situasjonen på Gullfaks er trygg for de ansatte.

– Vi ønsker å dobbeltsjekke at operasjonene er i tråd med interne krav og retningslinjer. Vi har ikke stoppet boringen fordi vi opplever det som farlig, sier Geir Gjervan, Statoils pressekontakt for undersøkelse og produksjon i Norge, til NTB.

– De som arbeider ute på Gullfaks kan sove trygt om natta, sier Gjervan, og avviser at det er aktuelt med produksjonsstans.

årsaken til nedstengingen er etterspillet etter brønnproblemene på Gullfaks C. Statoil leverte i forrige uke sin granskningsrapport til Petroleumstilsynet, som i løpet av en uke eller to også vil være klar med sin granskningsrapport av problemene.

– Konsekvensene for oss er at de aktivitetene som var i gang blir forsinket. Men vi er ikke avhengig av boreoperasjonene for å opprettholde produksjonen, så derfor får stengningen ikke noe å si for produksjonsvolumet, sier Gjervan i Statoil.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger