Publisert 8. desember 2006

Statoil har inngått avtaler med Aker Drilling og Odfjell Invest for innleie av to nye borerigger. Avtalene er tilsammen verdt 10,8 milliarder kroner.

Aker H-6e blir bygget på Stord.

Riggene skal brukes til produksjons- og leteboring i Statoil-opererte lisenser i Halten-Nordland-området i Norskehavet og Tampen-området i Nordsjøen. Begge er 6. generasjonsrigger.

Aker Drilling bygger sin ved Aker Stord i Hordaland. Den skal leveres i første halvår 2008. Avtalen er verdt om lag 5,3 milliarder kroner, og inkluderer mobiliseringskostnader, opplyser selskapet i en børsmelding.

Odfjell Invest bygger sin rigg sin ved Daewoo-verftet i Sør-Korea. Den skal leveres i første halvår 2009. Basert på fem års fast kontraktsperiode er avtalen verdt rundt 5,5 milliarder kroner pluss dekning av mobiliseringskostnader, opplyser Odfjell i sin børsmelding.

Terje Overvik, Statoils konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge, sier anskaffelsene er et viktig bidrag til å oppnå produksjonsmålene som selskapet har satt for Tampen- og Halten-Nordland-områdene.

– Disse to riggene vil være gode arbeidshester på sokkelen i 20-30 år, sier anskaffelsesdirektør Kjell-Erik Østdahl.

Kontraktene er fleksible, og selskapet kan vente til 2008 med å bestemme seg for de endelige kontraktslengdene. Med opsjonsperioder kan Statoil sikre seg riggene for inntil 20 år.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger