Publisert 4. februar 2000

FMC Technologies er tildelt kontrakter av Statoil med verdi på 1,2 milliarder kroner. Opsjonene har en verdi på 4 milliarder.

Statoil har tildelt FMC kontrakt for produksjonssystemer på havbunnen (SPS) for Gullfaks sør-feltet, med en opsjon på å dekke Statoils behov for subsea tie-back for 2014 og 2015. Estimert kontraktsverdi er opp mot 1,2 milliarder kroner, i tillegg kommer mulige opsjoner til en verdi på om lag fire milliarder, skriver Statoil i en pressemelding.

– Standardiserte løsninger for Statoils hurtigutbygginger er viktige for å kunne utvikle marginale felt nær eksisterende infrastruktur. økt utvinning på 65 millioner fat oljeekvivalenter fra Gullfaks sør-prosjektet illustrerer dette potensialet, sier Halfdan Knudsen, ansvarlig for Statoils hurtigutbygginger på norsk sokkel i meldingen.

– Det som er spesielt med denne kontrakten er at de tekniske spesifikasjonene vil bli fryst for en to-års periode, og danner da en standardkatalog for produksjonssystemer på havbunnen, sier Statoils teknologidirektør, Siri Espedal Kindem.

– Statoil har jobbet tett med leverandørindustrien for å utvikle standardutstyr for porteføljen av hurtigutbygginger. Dette innebærer at vi kan bygge utstyr raskere og utvikle de små funnene mer effektivt, heter det videre.

Statoil har også tildelt Apply Sørco kontrakt for modifikasjoner på Gullfaks C-plattformen denne uken. Oppdraget har en estimert verdi på 375 millioner norske kroner og vil starte umiddelbart. Modifikasjonene på plattformen er nødvendige for å kunne realisere havbunns våtgasskompresjon som vil øke utvinningen fra Gullfaks sør reservoaret med 22 millioner fat oljeekvivalenter.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger