Publisert 4. februar 2000

Statoil har fått samtykke av Petroleumstilsynet for å bore en brønn på Gudrun-feltet for å avklare eventuell grunn gass før installasjon av innretningen.

Statoil skal bore gass-pilotbrønn 15/3-U-7 på Gudrun-feltet i PL 025 i Nordsjøen. Brønnen skal avklare om det finnes grunn gass på feltet, før Statoil går i gang med installasjon av Gudrun-innretningen. Brønnen skal også sjekke injeksjonsegenskapene til Utsiraformasjonen og definere settedyp for 20″ sko før borestart av produksjonsbrønnene på Gudrun.

Statoil skal bruke den halvt nedsenkbare «Transocean Leader» til boringen, og går i gang så snart riggen er ferdig med boringen av brønn 15/3-9 for Statoil. Boreopersjonen er forventet å vare i ni døgn. Vanndybden på stedet er 109 meter.

Grunn gass, eller ukjente gasslommer, kan være en risikoutfordring i forbindelse med boreoperasjoner, særlig i ukjente områder og ved leteboring på grunt vann.

å bore et pilothull innebærer å bruke rør med en liten diameter for lettere å kontrollere trykket og hindre utblåsning hvis det treffes på grunn gass.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger