Publisert 4. februar 2000

Statoil skal bore en letebrønn i Tsjuktsjerhavet nord for Alaska i 2014, og risikerer dermed å få miljøroganisasjonene på nakken.

Oljevirksomheten i Tsjuktsjerhavet er omstridt, og har fått miljøgrupperinger til å reagere kraftig, med katastrofen i Mexicogulfen for et drøyt år siden friskt i minne. De krever blant annet at tildelingene i en planlagt lisensrunde 2015-16 stoppes mens utslippsfaren utredes, melder Dagens Næringsliv.

Statoil kjøpte i 2008 16 leteblokker i området, og byttet ifjor til seg ytterligere en 25 prosent andel i 50 ConocoPhillips-styrte lisenser. Statoil har skutt seismikk, og studerer tre lovende formasjoner, kalt Amundsen, Augustine og Sheldon. En av disse skal bores i 2014. ConocoPhillips planlegger også en eller to letebrønner i 2013-2014 som Statoil skal være med på.

Boringene i Tsjuktsjerhavet er ifølge Statoil relativt ukompliserte; de vil foregå i den isfrie sesongen og vanndybden er beskjeden, omtrent 40 meter, men logistikk kan bli en utfordring. Selskapet er også nødt til å sørge for sin egen oljevernberedskap.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger