Statoil skal lede jakten på australsk skifergass

Publisert 11. juni 2013

Overtar operatøransvaret for landbaserte lisenser i Australia.,Statoil og PetroFrontier Corp (PFC) er blitt enige om at Statoil skal overta 80 prosent av PFCs eierandel i de fire tildelte letelisensene (EP 103, 104, 127 og 128) og de to utildelte letelisensene (EPA 213 og 252) i South Georgina-bassenget i Nordterritoriet i Australia.

Statoil vil overta operatøransvaret 1. september 2013, og skal dekke 100 prosent av kostnadene i den første letefasen som har en øvre grense på USD 50 millioner.

Dette er dobbelt så mye som de USD 25 millionene Statoil sa de ville bruke i første letefase da de kjøpte seg inn i juni i fjor. Videre varslet de at leteutgiftene kunne øke til USD 200 millioner gjennom fase to og tre, avhengig av leteresultatene. Samtidig meldte selskapet de ville øke eierandelen til fra 25 til 65 prosent av PetroFrontiers andel.

Høyrisiko
Den første letefasen vil vare til utgangen av 2014. På det tidspunktet vil Statoil avgjøre om selskapet skal fortsette letingen for å redusere risikoen i området ytterligere.

– Vi mener at South Georgina-bassenget har et svært lovende potensial, og vi er glade for å overta operatøransvaret for dette området som dekker 14 millioner acre.

Da avtalen ble inngått i fjor, var arealet ifølge Statoil 13 millioner acre, og den gang kalte selskapet transaksjonen for høyrisiko, men med et betydelig oppsidepotensial.

– Denne avtalen er i tråd med vår letestrategi, som går ut på at vi søker tidlig tilgang og i stor skala for å redusere risikoen i områdene og at vi vokser organisk gjennom letevirksomhet. Vi vil fortsette det gode arbeidet som er gjort av PetroFrontier for å klarlegge prospektiviteten, sier Statoils direktør for den landbaserte letevirksomheten, Vidar Skjæveland, i en melding.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger