Publisert 4. februar 2000

Statoil knytter forhåpninger til nye lisenser selskapet har blitt tildelt 200 kilometer nord for Skrugard-funnet. – Dette området er meget interessant, sier pressetalsmann Ola Anders Skauby.

GODT FORNøYD: Ola Anders
Skauby og Statoil. (Foto: STATOIL)

Selskapet var blant de store vinnerne i 21. lisensrunde, med 11 nye utvinningstillatelser.

– Vi jobber med å sette oss faglig inn i dette. Vi er svært godt fornøyd med tildelingen, og ser dette som et resultat av den langsiktige satsingen vi har hatt i dette området. Vi har vært ledende operatør i Barentshavet med omtrent 60 opererte boringer, og har vært partner på de 20 boringene vi ikke har vært operatør for, sier Ola Anders Skauby.

Spennende nord for Skrugard
Det er ikke bare Skrugard-området Statoil ser med glede på, men også lisenser som ligger like langt fra Skrugard som Skrugard ligger fra land, nemlig PL 615 og PL614:

– Vi er spesielt fornøyd med å bli operatør for arealet 200 kilometer nord for Skrugard, og det som ligger i blokkene ved Skrugard, sier Skauby.

Se kart over tildelingene her!

– Dette er et område vi ser på som meget interessant, og vi har også tidligere overtatt en 15 prosents andel fra OMV i en utvinningstillatelse i samme område, sier Skauby.

Skauby forteller at selskapet trolig vil få boret første brønn på de nye arealene de er tildelt i 2012 eller 2013, avhengig av riggprioriteringer.

Trenger stort selskap
Han vil ikke være med på at Statoil blir prioritert foran andre selskaper fordi staten eier 67 prosent av aksjene i selskapet:

– Vi ser på dette som et resultat av en langsiktig satsing i områdene. Det er viktig med mangfold på sokkelen, og vi er glad for å se at det er interessante partnere og andre tildelinger. Samtidig er det viktig for norsk sokkel å ha en aktør som har kompetanse, langsiktige perspektiv og finansiell styrke til å utvide sokkelen videre, sier Skauby.

Se kart over tildelingene her!

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger