Publisert 4. februar 2000

Statoil har besluttet å bidra med flere millioner kroner til utviklingen av Evomecs system for slangesikkerhet.

Evomecs prosjekt fokuserer på sikkerheten rundt tilkoblingen av slanger ved overføring av bulklast. I dag festes slangene som oftest manuelt, gjerne ved bruk av en tau, mens Evomecs system BHSU, Bulk Hose Securing Unit, er fjernstyrt. Evomec ser på bekreftelsen fra Statoil som en viktig bekreftelse, og vil ha en prototyp klar til testing i andre kvartal 2010.

FåR STATOILSTøTTE: Evomecs slangeløsning.
(Foto: EVOMEC)

– Statoils anerkjennelse og begeistring for dette konseptet, bekrefter vår overbevisning om at produktet har de riktige løsningene bransjen trenger i dag for å gjennomføre en risikofri slangesikring, sier Erlend Haugsbø, daglig leder i Evomec AS, i en pressemelding.

– Løsningen er enkel å få installert på de aller fleste fartøyer, både på nybygg og retrofit markedet. Systemet er tilrettelagt for dagens løsninger og det behøves ingen tilpasning av rigg, slanger eller koblinger, forteller han.

Selskapet har store forhåpninger til markedet for konseptet, og tror nyskapningen kombinert med lave investeringskostnader vil sikre selskapet suksess.

– Statoil er opptatt av å bedre sikkerheten for personell som jobber om bord på offshore fartøy, og ønsker å være en pådriver for tekniske løsninger som kan bidra til dette, sier Morten Meinich, leder for Marine operasjoner i Statoil.

-Vi har av den grunn valgt å gi støtte til Evomec for utvikling, produksjon, installasjon og testing av det nye systemet Bulk Hose Securing Unit. å få en god løsning for sikring av bulkslanger uten å eksponere personell vil være et godt bidrag til å redusere risikoen i daglige operasjoner, sier Meinich.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger