Publisert 18. september 2006

Statoil skal kjøpe andeler i to dypvannsfunn og ett leteprospekt i den amerikanske delen av Mexicogolfen fra Plains Exploration & Production (PXP). Statoil betaler nærmere 4,6 milliarder kroner for rettighetene.

Peter Mellbye er glad
for å utvide porte-føljen
i området. (Foto:Statoil)

I tillegg gir PXP Statoil førsteretten til å forhandle om kjøp av PXPs øvrige dypvannsandeler i Mexico-golfen, skriver www.statoil.com.

De nye andelene ligger innenfor Statoils satsingsområde i amerikansk del av Mexicogolfen – kalt The greater Tahiti-area. Avtalen omfatter:

Det Shell-opererte Caesar-funnet, der Statoil får en andel på 17,5 prosent; det Chevron-opererte Big Foot-funnet, der Statoil får en andel på 12,5 prosent og det Chevron-opererte leteprospektet Big Foot North, der Statoil får en andel på 12,5 prosent.

– Dette kjøpet styrker Statoils posisjon i Mexicogolfen, sier Peter Mellbye, Statoils konserndirektør for internasjonal undersøkelse og produksjon, og berømmer PXP for dypvannsporteføljen selskapet har bygd opp i området.

Avtalen er ventet å tre i kraft i begynnelsen av november. Eksisterende rettighetshavere har forkjøpsrett i 30 dager etter kunngjøring av avtalen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger