Statoil suspenderer Saipem-kontrakt

Publisert 7. juli 2014

«Scarabeo 5» legges i opplag.

Grunnet overkapasitet i riggporteføljen vil Statoil suspendere kontrakten (legges midlertidig i opplag) med Saipem for semien «Scarabeo 5» fra høsten 2014 og foreløpig ut året, skriver Statoil i en melding.

Det betyr at «Scarabeo5» legges i opplag for en kortere periode. Statoil planlegger for at riggen skal settes i oppdrag igjen etter årsskiftet.

Riggen utfører i dag oppdrag på Visund og skal etter planen være ferdig med arbeidet i august. Tidsrommet riggen tas ut av drift utgjør mindre enn 3 prosent av den borekapasiteten Statoil har på norsk sokkel dette året.

LES MER: «Scarabeo 5» plugger norskehavsbrønn

– Vi foretar stadig vurdering av riggporteføljen vår, slik at vi sørger for å ha riktig rigg til riktig jobb til en hver tid, sier Tore Aarreberg, leder for rigganskaffelser. Vi planlegger for at riggen skal ut på oppdrag igjen etter årsskiftet. Vi er fornøyd med Saipem som leverandør og de bidrar på en positiv måte i forhold til å nå våre mål, og samarbeidet med leverandøren fungerer godt.

Riggen er på kontrakt til 2017 og skal brukes til boring og komplettering av produksjonsbrønner på ulike felt på norsk sokkel og dermed øke utvinningen fra eksisterende felt.

At «Scarabeo 5» tas ut av drift for en kortere periode vil ikke ha effekt på Statoils produksjonsmål eller planlagt leteaktivitet på norsk sokkel. Selskapet vil fortsatt bore 20-25 letebrønner på norsk sokkel i 2014, der selskapet er operatør for omkring 2/3 av brønnene.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger