Publisert 4. februar 2000

Statoil har gått inn på eiersiden i det ålgård-baserte selskapet NeoDrill. Selskapet har spesialisert seg på brønnfundamentet Conductor Anchor Node (CAN), som skal gjøre brønner billigere og sikrere.

CAN er utviklet at gründer Harald Strand, og baserer seg på et fundament som installeres med båt før riggen ankommer lokasjon. Teknologien er også ment å redusere riggtid. Det sylinderformede fundamentet senkes ned i havbunnen med en hivkompensert kran fra et skip. Deretter senkes CAN gradvis ned for å synke inn i bunnsedimentet, og vann pumpes ut av sylinderen for å skape et undertrykk.

– Dette resulterer i en nedad rettet kraft som presser CAN videre inn i sedimentene. Dette er samtidig en lasttest for fundamentet, slik at en er trygg på at det kan bære lastene som settes på, for eksempel BOP og foringsrør, forklarer gründer Harald Strand i en melding.

Han tror at Statoils inntreden på eiersiden vil gi NeoDrill ha den profesjonelle ekspertisen og den industrielle tyngden som trengs for videre utvikling av selskapet.

– Vår felles ambisjon er å bidra til utvikling av en sikrere og bærekraftig boreteknologi for sjøbunnsbrønner, både for det norske og det globale markedet, sier Strand.

Teknologien er patentert i de største petroleumsområdene i verden; Norge, Europa, Brasil, USA og Canada. Nå arbeider Strand med flere nye prosjekter, og den første installasjonen av CAN kan komme i august i år.

– Dette betyr at NeoDrill må utvide staben med flere personer i år, sier Strand.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger