Publisert 7. januar 2006

Like før jul ble Nederlandske «Match international» politianmeldt for grove brudd på arbeidsmiljøloven. Nå er de tilbake på Melkøya og fagforbundene raser.

Foto: Statoil

– Dette ligner ingenting. De eneste som i praksis har blitt straffet for bruddene på arbeidsmiljøloven, er arbeiderne selv. Og de har ikke gjort annet enn en ærlig jobb, under svært kritikkverdige forhold. sier distriktssekretær for EL & IT forbundet i Finnmark Kjell Roger Jensen til Finnmark Dagblad.

Det er uhørt at Statoil tar inn i varmen firmaet som er under politietterforsking for grove brudd på arbeidsmiljøloven. Et firma de selv kastet ut for bare 14 dager. – Det minste Statoil kunne gjort, var å ta vare på de hjemsendte arbeiderne, og å tilby kabeltrekkerne jobb på Melkøya utenom det nederlandske firmaet sier Jensen.

Informasjonssjef i Statoil, Sverre Kojedal, bekrefter at det politianmeldte Match International er tilbake i fullt arbeid på Melkøya.

– Det er ikke uvanlig hos Statoil at firma som bryter lover og regler får en mulighet til å ordne opp. Når det så skjer, kan de få en sjanse til. Det har skjedd i flere tilfeller.

Ifølge Kojedal har Statoil fått bekreftelse fra revisorselskapet Ernst & Yong på at kontraktene mellom Match International og sine ansatte nå er i orden skriver Finnmark Dagblad.

– Vi har under hele denne prosessen vært i tett dialog med Fabricon, som har leid inn Match International, og har nå altså kommet fram til at selskapet kan få komme tilbake for å avslutte jobben på Melkøya. Men selskapet er tilbake under tvil, og vi vil følge nøye med. Imens går etterforskingen sin gang hos politiet, sier Kojedal til Finnmarks Dagblad.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger