Publisert 4. februar 2000

Statoil tar hensyn til fiskerne, og innstiller seismikkaktiviteten på Kvitebjørnfeltet i Nordsjøen fra midnatt førstkommende søndag.

Det melder NTB.

– Vi håper nå at den viktige makrellsesongen skal kunne foregå som planlagt og at makrellen også dukker opp i området. Dette er jo noe av spenningen og uforutsigbarheten i naturen – om fiskevandringene blir slik de har vært de foregående årene, sier generalsekretær Jan Skjærvø i Norges Fiskarlag.

Fiskarlaget har lenge prøvd å få myndighetene til å midlertidig stanse den seismiske aktiviteten under makrellsesongen, men det var den direkte dialogen med Statoil som førte fram. Samtaler har pågått over lengre tid, og onsdag kom de siste detaljene på plass.

– Det har buldret med misnøye blant våre medlemmer, og jeg har sammen med ledelsen i Fiskarlaget brukt mye tid og krefter på å bidra til å meisle ut den kursen vi nå har fått, sier Fiskarlagets leder Reidar Nilsen.

Hvor lenge sommerstansen skal vare, er ennå ikke avklart. Det vil avhenge av fisket og makrellens vandringer, opplyser Fiskarlaget.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger