Statoil tildeler Aptomar feltovervåkingskontrakt

(Illustrasjonsfoto: Shutterstock)
Publisert 24. august 2015

Statoil har valgt Aptomars taktiske samarbeids- og styringssystem, TCMS (Tactical Collaboration and Management System), til bruk ved energiselskapets feltovervåkingssenter på Sandsli i Bergen.

Som del av kontrakten med Statoil skal Aptomar levere TCMS arbeidsstasjoner (Tactical Collaboration and Management System), opplæring, 24/7 service og support, service og vedlikehold på alt utstyr, hosting av TCMS-server og back-up av all data. Kontraktsverdien er ikke oppgitt.

Les også: Statoil tildeler Harding Johan Sverdrup-kontrakt

Statoil får se egne operasjoner i sanntid

TCMS er et taktisk samarbeids- og styringssystem for deteksjon og bekjempelse av oljeutslipp, søk- og redningsoperasjoner, brannvern, håndtering av is, overvåkning og sikkerhet. Systemet gir Statoil oversikt over egne operasjoner i sanntid. Innsamling og deling av informasjon mellom offshorefartøy samt ressurser i luften og på land skaper et felles bilde av den aktuelle operasjonen. Informasjon fra mange ulike kilder, som dagslys og infrarøde kamera, radarer, aerostater, sjøkart, GIS data, ROV-er og satellittbilder, er integrert i et intuitivt kartbasert brukergrensesnitt.

Statoils TCMS arbeidsstasjoner ved Sandsli i Bergen vil være koblet til flere offshorefartøy. I ulykkestilfeller kan Statoils TCMS kobles direkte til Kystverket, NOFO eller andre oljeselskapers TCMS-systemer for å etablere et felles operasjonsbilde og rammeverk for samarbeid. Nevnte organisasjoner kan også koble sine fartøy og fjernstyrte sensorer til TCMS for å øke omfanget av operasjonsbildet slik at beslutninger og mottiltak kan iverksettes raskere.

Statoil
(Illustrasjon: Aptomar)

TCMS

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger