Publisert 30. juni 2006

Statoil har tildelt Halliburton AS, M-I Norge AS og Schlumberger Norge AS kontrakter for væsketjenester til en samlet verdi av 1,7 milliarder kroner.

Kontraktenes varighet er to år med opsjoner for utvidelse med tre ganger to år. Inkluderes opsjonene, har kontraktene en samlet verdi på 7 milliarder kroner, melder Statoil.

De er blant de største væske- og sementkontraktene som tildeles i 2006 på verdensbasis, og har i følge Statoil sikret selskapet gode priser i et presset marked.

Kontraktene omfatter leveranser av borevæsker og håndtering av boreavfall, sementtjenester, levering av kompletteringsvæsker samt pumpetjenester i forbindelse med boring og ferdigstillelse av brønner på Statoil-opererte felt på norsk sokkel.

Halliburton er tildelt kontrakt for borevæsker, sementtjenester og kompletteringsvæsker for felt som forsynes fra basene Dusavik i Rogaland, Florø i Sogn og Fjordane, Kristiansund i Møre og Romsdal samt Hammerfest i Finnmark.

Halliburton er også tildelt kontrakt for sementtjenester og kompletteringsvæsker for følgende felt i Nordsjøen som forsynes fra Ågotnes-basen i Hordaland: Statfjord med satellitter, Gullfaks Satellitter og Kvitebjørn. I tillegg har selskapet fått kontrakt for sementtjenester for Norne-området i Norskehavet, som forsynes fra Sandnessjøen i Nordland. Kontraktene til Halliburton, uten opsjoner, har en samlet verdi på i overkant av 1,2 milliarder kroner.

M-I Norge er tildelt kontrakt for borevæsker for felt som forsynes fra Ågotnes, samt kompletteringsvæsker for feltene Gullfaks og Veslefrikk i Nordsjøen. Kontrakten, uten opsjoner, er verd rundt 370 millioner kroner.

Schlumberger Norge er tildelt kontrakt for sementtjenester for feltene Gullfaks og Veslefrikk. Kontraktens verdi, uten opsjoner, er om lag 75 millioner kroner.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger