Publisert 4. februar 2000

Statoil har tildelt Bristow Norway kontrakt på flygning med tre splitter nye helikoptre fra Flesland. Kontrakten er verdt mer enn to milliarder kroner, og gjelder for flygninger i ti år fra 2012.

TO MILLIARDER: Kontrakten som gjelder
flyvninger i 10 år, er verdt to milliarder
kroner. (Foto: HARALD PETTERSEN)

I tillegg til bruk av tre nye Sikorsky S-92-helikoptre, innebærer også kontrakten bruk av en ny hangar og kontorer på Flesland.

– Statoil er med dette sikret helikopterkapasitet i lang tid fremover. Denne langsiktige avtalen har sikret oss god konkurranse gjennom at flere helikopterselskap har deltatt i anbudsprosessen, sier Kjell Kristoffersen, direktør for driftsanskaffelser i Statoil.

Statoil har i dag flygninger fra seks baser, hvor Bergen er den største. I tillegg flyr selskapet fra Sola utenfor Stavanger, Florø, Kristiansund, Brønnøysund og Hammerfest.

– Gjennom denne kontrakten har vi sikret at vi nå snart er i mål med å skifte ut hele vår helikopterflåte til det siste innen utprøvd helikopterteknologi. Overgangen til ny teknologi er et av de viktigste tiltakene for å øke helikoptersikkerheten, sier Hans Jakob Hegge, direktør for Driftsutvikling i Statoil, i en pressemelding.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger