Statoil tildelt letelisens i Australia

Publisert 24. oktober 2014

Statoil øker sin tilstedeværelse i Australia med tildelingen av 100 % andel i en stor letelisens i den nordre delen av Carnarvon-bassenget på Australias nordvest-sokkel., (Illustrasjon: Statoil)

Dette er Statoils tredje leteområde i Australia. Fra før er selskapet operatør på land i South Georgina-bassenget i Nordterritoriet og har eierandel i fire BP-opererte letelisenser i Australbukta.

Lisensen WA-506-P dekker et område på mer enn 13.000 kvadratkilometer og ligger 300 kilometer utenfor Vest-Australia, med vanndybder mellom 1.500 og 2.000 meter. Lisensen er tildelt av australske myndigheter gjennom den siste lisensrunden.

– Men denne tildelingen legger vi til nok et stort og lovende leteareal i vår globale portefølje, i tråd med vår strategi. Lisensen ligger i en utestet del av et meget produktivt basseng. Det gir en stor, mulig oppside, sier Erling Vågnes, Statoils direktør for leting på den østlige halvkule.

Statoil har forpliktet seg til å samle inn 2.000 linjekilometer med 2D-seismikk og 3.500 kvadratkilometer med 3D-seismikk i løpet av de neste tre årene. Basert på analyser av denne informasjonen vil Statoil vurdere grunnlaget for videre drift.

– Dette arbeidsprogrammet gir oss den nødvendige fleksibiliteten vi trenger i et utestet område, og er forankret i Australias forutsigbare regelverk og attraktive rammebetingelser, sier Vågnes.

I andre deler av det nordre Carnarvon-bassenget er det allerede påvist store gassvolumer, med flere felt i produksjon og en etablert infrastruktur.

Statoil har vært til stede i Australia siden 2012 og har kontor i Adelaide.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger