Statoil tildelt letelisenser i New Zealand

Publisert 9. desember 2014

Er tildelt fire nye letelisenser utenfor kysten av New Zealand, gjennom lisensrunden 2014 Block Offer., Statoil deltar i tre lisenser utenfor østkysten som partner, og blir operatør for en ny lisens ved siden av tidligere tildelt areal. (Illustrasjon: Statoil)

Lisensene bygger videre på selskapets eksisterende posisjon. Dette styrker og øker fleksibiliteten i Statoils portefølje på lang sikt, ifølge selskapet.

Lisensene er tildelt av New Zealandske myndigheter gjennom lisensrunden 2014 Block Offer. Statoil deltar i tre lisenser utenfor østkysten som partner, og blir operatør for en ny lisens ved siden av tidligere tildelt areal i Reinga-bassenget.

– Arealet utenfor østkysten gir oss tilgang til en ny letemulighet med stort potensial i vårt langsiktige portefølje. Samtidig sikrer utvidelsen i Reinga-bassenget oss tilgang til eventuelle oppsider i vår eksisterende posisjon. Dette er i tråd med vår letestrategi om å gå inn i store arealer i uutforskede områder og å bygge videre på eksisterende posisjoner, sier Erling Vågnes, Statoils letedirektør for østlig halvkule.

Lisensene 57083 , 57085 og 57087 er tildelt med Chevron som operatør, der begge selskapene har 50 prosent eierandel hver. Lisenene ligger i East Coast- og Pegasus-bassengene, sørøst for Nordøya på New Zealand. Til sammen utgjør lisensene mer enn 25.000 kvadratkilometer på vanndyp mellom 800 og 3.000 meter. I den første fasen av prosjektet vil det foregå datainnsamling.

Lisens 57057 er tildelt Statoil med 100 prosent eierandel. Den ligger i Reinga-bassenget, utenfor Northland-regionen, inntil Statoils eksisterende leteareal. Lisensen ligger om lag 100 kilometres fra land og dekker et område på 1.670 kvadratkilometer på rundt 1.500-meters vanndyp. Statoil har forpliktet seg til å hente inn 200 linjekilometer med 2D-seismikk i lisensen.

Statoil gikk inn i New Zealand gjennom fjorårets lisensrunde 2013 Block Offer, der selskapet ble tildelt letelisens 55781 i Reinga-bassenget.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger