Publisert 4. februar 2000

Statoil ønsker å trappe opp leteaktivitetene i det omstridte Tsjuktsjerhavet i Alaska, og kjøper 25 prosent andel i 50 lisenser i Tsjuktsjerhavet i Alaska fra ConocoPhillips. Første leteboring er satt til 2012.

De 50 lisensene ble tildelt ConocoPhillips under lisensrunden på USAs ytre kontinentalsokkel i 2008. ConocoPhillips vil fortsette som operatør og beholde majoritetene av andelene i lisensene.

Direktør for leting og forretningsutvikling i ConocoPhillips, Larry Archibald, mener Statoils kjøp underbygger oppfatningen av at området har et stort potensial for hydrokarboner.

– ConocoPhillips har hatt et langvarig forretningsforhold til Statoil i mange satsingsprosjekter rundt i verden, spesielt i Norge. Nå ønsker vi selskapets kompetanse velkommen i dette værharde klimaet, sier Archibald i en pressemelding.

De to selskapene har samarbeidet om operasjoner i over 30 år på norsk sokkel.

– Tsjuktsjerhavet i Alaska er et nytt område for alle operatørene, og vi tror at selskaper som Statoil og ConocoPhillips er blant de best egnede til å legge ut på denne spennende reisen sammen. Ved å føye disse lisensene til de 16 vi allerede har i Tsjuktsjerhavet har vi nå fått et stort område å utforske i årene framover, sier Tony Doré, leder for Statoils letegruppe i Nord-Amerika.

Første boring skal starte i 2012.

Statoil og ConocoPhillips har i tillegg inngått en avtale hvor ConocoPhillips kjøper 50 prosent andel i 16 Statoil-opererte blokker i Mexicogolfen. I tillegg vil ConocoPhillips overta hele Statoils andel på 25 prosent i fem blokker i Mexicogolfen, hvor ConocoPhillips er operatør.

KJøPER SEG OPP I ALASKA: Statoil kjøper 25 prosent i 50 andeler i Tsjuktsjerhavet.
(Foto:STATOIL)

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger