Statoil utøver opsjon med Ingeniøralliansen

Publisert 11. juni 2014

– Dette er viktig for å opprettholde arbeidsplasser og ikke minst kunne tilby utfordrende og spennende oppgaver til våre ansatte, sier administrerende direktør Terje Øverland i PDS Protek.,Statoil benytter sin opsjonsrett for to rammeavtaler innen prosjektadministrasjon og mekanisk teknologi. Opsjonene gjelder fra og med 1. juni og 1. juli i år og ut juni neste år.


IngeniørAlliansen bestående av PDS Protek (Haugesund), Techconsult (Bergen), Tech4Hire (Oslo) og Petromarin (Bergen), har siden 2006 hatt rammeavtale med Statoil ASA.

– Som de fleste innen bransjen så har vi også merket en reduksjon i aktivitetene innen olje og gass, sier Terje Øverland, administrerende direktør i PDS Protek til Petro Media News.

– Derfor er vi veldig fornøyde med den tillitten Statoil viser oss ved å utøve opsjonene på disse avtalene. Dette er viktig for å opprettholde arbeidsplasser og ikke minst kunne tilby utfordrende og spennende oppgaver til våre ansatte, sier han.

– Vi håper også at vi kan være med å gi prosjektstøtte til Statoils aktiviteter i utlandet, noe som gir både ansatte og alle selskapene i Ingeniøralliansen verdifull erfaring.

Forutsigbarhet og stabilitet
Både for PDS Protek og partnerne betyr dette ifølge Øverland større forutsigbarhet og stabilitet det neste året.

– Dette vil også bidra til større interesse rundt våre selskaper og gjøre oss enda mer attraktive i forhold til rekruttering av kompetansepersonell, sier han.

Ifølge Øverland er verdien av opsjonene vanskelig å anslå da den vil være avhengig av Statoils aktiviteter og behov.

IngeniørAlliansen har siden 2004 jobbet sammen for å levere ingeniører og administrativt personell til olje- og gassindustrien. IngeniørAlliansen har langsiktige rammeavtaler med Aibel, Norske Shell og Wintershall i tillegg til avtalene med Statoil. IngeniørAlliansen sysselsetter i dag rundt 400 ingeniører og omsatte i 2013 for omtrent 806 millioner kroner.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger