Publisert 30. mars 2006

Etter at italienske Eni fant olje 2500 meter under havbunnen, vil Statoil lete dypere ned i grunnen enn selskapet til nå har gjort.

Ill.: Torenrose-feltet
Kilde: Statoil

Det vil skje allerede når selskapet til sommeren går i gang med Tornerose-feltet utenfor Finnmarkskysten, bekrefter Statoil-direktør Henrik Carlsen overfor NRK.

Strukturen i havbunnen er den samme som ved Goliat, og strukturen strekker seg langt østover.

– At de fant olje på et dypere nivå på Goliat har konsekvenser for hele vår tolkning og måten vi ser Barentshavet på. Det er klart at det vil medføre at vi også vil bore dypere på steder hvor vi anser det er mulig å finne olje dypere, sier han.

I tre lag, det dypeste nesten 2,5 kilometer under havbunnen, fant Eni olje på Goliat-feltet. Funnet overrasket og avslørte et potensial som aldri tidligere har vært bekreftet utenfor Finnmarkskysten. Flere oljeselskap vil gjøre det samme som Statoil, spår Oljedirektoratet.

– Hvis vi trekker dette videre inn mot Nordkapp-bassenget, noe som er mulig med tanke på at det er dannet olje og gass i disse bergartene, så snakker vi om områder som strekker seg ganske langt østover. Nesten bort mot grensen mot Russland, sier pressetalsmann Johannes Kjøde i Oljedirektoratet.

I tillegg kan det bli aktuelt å se på gamle, tørre brønner på nytt. – Så får vi finne ut om det er områder vi har oversett, det kan ha skjedd og det har skjedd før, sier Henrik Carlsen ifølge NRK.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger