Publisert 4. februar 2000

Statoil planlegger å investere flere milliarder kroner i landanlegg de neste årene. For at norske leverandører skal sikre seg kontrakter må kvaliteten bli bedre, varsler Statoil.

TILBYR STORE KONTRAKTER: Statoil skal blant annet
i gang med CCM-anlegget på Mongstad, og tilbyr
kontrakter til en verdi av syv til åtte milliarder kroner
de neste fire årene. (Foto:STATOIL)

Statoil vil presentere sine planer for de neste to årene under Norsk Petroleumsforenings (NPF) Landanleggskonferanse i Sandefjord denne uken.

Prosjektleder i Statoil, Georg Velde, vil legge fram prosjektene som kan bety store muligheter for norske leverandører i form av milliardkontrakter. Spesielt CCM-anlegget på Mongstad og Snøhvit fase to vil bli trukket fram.

Til sammen skal det dreie seg om kontrakter til en verdi av syv til åtte milliarder kroner for pågående og nye prosjekter de neste fire årene.

Men ifølge Velde er det ingen garanti at kontraktene vil gå til norske leverandører.

– Norsk leverandørindustri må følge med og være konkurransedyktige, ikke minst må de fokusere på å øke kvaliteten i leveransene, for vi har dessverre sett at kvaliteten på utført arbeid har gått ned, sier Velde i en uttalelse på NPFs nettsider.

Han ønsker ikke å kommentere PetroMedias spørsmål om hva som må forbedres fra leverandørenes side.

Bransjesjef for Olje & Gass i Norsk Industri, Runar Rugtvedt, sier seg enig med Statoils forespørsel om forbedret kvalitet.

– Vi har som konstant mål å bli enda bedre på kvalitet og HMS og mer kostnadseffektive. Vi i Norsk Industri har faktisk invitert Statoil til et tett samarbeid for å bli bedre på disse områdene, slik at prosjektene kan gå raskere og mer effektive med lavere kostnader, sier Rugtvedt til Oilinfo.

Rugtvedt påpeker at Statoil også har muligheter til å bedre prosessene i prosjektene sine.

– Det er viktig at vi måler oss med internasjonal konkurranse. Men norske leverandører har et fortrinn ved at de holder til i nærheten av disse landanleggene og tilbyr gode priser. Dette fører til at Statoil må vurdere oss opp i mot utenlandske leverandører som holder til langt unna. Det vil være en stor fordel å ha noen i nærheten av anleggene, ikke minst når de skal vedlikeholdes og modifiseres, påpeker Rugtvedt.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger