Publisert 4. februar 2000

Statoil har kjøpt seg inn i rørledninger som skal frakte gass fra Marcellus-formasjonen til New York.

MARCELLUS: Herfra vil Statoil frakte gass til
New York City.

Det norske oljeselskapet vil dermed kunne levere opptil to milliarder kubikkmeter gass i året fra gassfeltet i Pennsylvania.

– Vi får adgang til et attraktivt rørledningsystem som kan føre Statoils gass direkte inn i dette interessante markedet i New York City og området rundt. Det åpner interessante perspektiver for salg av gassen, det forteller konserndirektør for gass i Statoil, Rune Bjørnson til Aftenposten.

I dag brukes det store mengder fyringsolje til oppvarming i den amerikanske storbyen, dette kan etter hvert erstattes med naturgass, et alternativ som er betydelig mye mer miljøvennlig.

Statoil har en eierandel på 32,5 prosent i det amerikanske selskapet Chesapeakes, et selskap som opererer skifergassfeltet Marcellus i Pennsylvania. Det amerikanske markedet er verdens største og mest likvide gassmarked. Statoil som for det meste produserer gass til havs skal nå være med i skifergassprosjektet som kan bidra til å gjøre USA selvforsynt innen overskuelig fremtid.

Avtalen som nå er i boks har vært under forhandlinger i mer enn ett år, og Bjørnson fra Statoil var denne uken i USA da avtalen ble endelig. Det er ifølge Aftenposten forventet at Statoil vil kunne ha en produksjon på tre milliarder kubikkmeter gass i 2012, og så mye som ti milliarder kubikkmeter i 2020. Dette er mer enn halvparten av gassproduksjonen fra Norges nest største gassfelt, Ormen Lange.

Avtalen om transportkapasiteten er gjort mellom de to amerikanske selskapene Tennessee Gas Pipe Line og Eatern Transmissions. Den kapasiteten vil være tilgjenglig fra 2014.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger