Publisert 1. september 2006

Statoil lanserer fire nye tiltak som skal gjøre industrien i nord bedre i stand til å konkurrere om oppdrag innen olje- og gassindustrien.

Terje Overvik. (Foto:
Statoil)

Terje Overvik, konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge (UPN), sa at Statoil vil legge tilrette løsninger, kontraktspakker og anbudsvilkår som i større grad gir lokal industri muligheter for å vinne fram i anbud.

Tiltakspakken ble lansert under et foredrag i Harstad i dag, 1. september, på et seminar som inngikk i trettiårsmarkeringen for etableringen av Statoils Nord-Norge-kontor i Harstad.

Overvik sa at selskapet vil bidra med fire til fem millioner kroner per år over en fireårsperiode til kompetansehevende tiltak. Disse tiltakene knyttes opp mot leverandørutviklingsprogram i regi av næringsforeninger, leverandørnettverk og kunnskapsparker.

Statoil ønsker også å utvide sitt samarbeid med Harstad Kunnskapspark gjennom direkte eierskap og en samarbeidsavtale. Selskapet vil også vurdere etablering av en industriinkubator for regionen i samarbeid med Selskapet for industrivekst (SIVA). Denne vil bli vurdert i sammenheng med Inkubator Hålogaland som også åpnet i dag.

Dessuten ønsker selskapet å opprette en industrikoordinatorstilling i Harstad, samtidig som selskapet styrker den tilsvarende funksjonen som alt er etablert i Hammerfest.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger