Publisert 4. februar 2000

På britisk sokkel er Statoil tildelt operatørskap for deler av åtte nye lisenser. To av dem ligger nær Mariner, og seks andre ligger nær grensen til Færøyene.

– Vi er svært godt fornøyde med å sikre oss dette nye Statoil-opererte området i Storbritannia, sier Statoils letedirektør Tim Dodson, i en pressemelding.

Mulig Mariner-utbygging
To av lisensene ligger i blokkene 8/15 og 9/11D i nærheten av tungoljefeltet Mariner, hvor Statoil alt har operatørskap. Statoil er i gang med å vurdere om Mariner skal bygges ut.

– De andre blokkene vil ytterligere styrke vår posisjon i området mellom Statoils lisenser på færøysk sokkel og Rosebank-feltet på britisk side av grensen, hvor Statoil er partner i det Chevron-opererte feltet, sier Dodson.

I området nær Mariner er det krav om at todimensjonale undersøkelser må gjennomføres, før det tas beslutning om leteboring eller tilbakelevering.

Går gjennom 2D-data
Nær færøysk sokkel må Statoil ta en ny vurdering av de todimensjonale dataene som alt foreligger, før leteboring kan iverksettes, eller alternativt levere tilbake lisensene.

I 26. lisensrunde på britisk sokkel fikk flere norske selskap leteareal. Noreco, Rocksource og Statoil innkasserte lisenser.

Les også: Disse fikk britisk leteareal

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger