Statoil vurderer Peregrino fase II

Publisert 9. oktober 2013

Vurderer ny plattform i tro på ytterligere reserver i og rundt Peregrino.,Statoil og partneren i Peregrino-feltet offshore Brasil, Sinochem, vurderer å ekspandere inn i naboblokken BM-C-47. Også denne blokken er eid av partnerskapet Statoil (60 prosent andel) og Sinochem (40 prosent). Årsaken til den mulige utvidelsen, er seismikk som tyder på at Peregrino-reservoarene strekker seg inn i naboblokken, fortalte Statoil Brasils informasjonsdirektør Mauro Andrade til nyhetsbyrået Reuters.

Ny produksjonsplattform?
Peregrino-partnerne, som allerede driver det best produserende, ikke-brasiliansk opererte feltet på brasiliansk sokkel, håper nå på myndighetenes godkjennelse for planene om å inkludere oljeførende områder i BM-C-47 i feltet.

Får de grønt lys for dette, betyr det at et Peregrino fase II-prosjekt kan bli en realitet. Et slikt prosjekt vil ifølge Reuters bety at en ny produksjonsplattform vil bli bygget og linket opp mot de eksisterende to plattformene og FPSO-en (Floating Production, Storage and Offloading vessel) på feltet.

Målt i produksjonsvolumer er Peregrino det 8. største feltet offshore Brasil, med en daglig rate på 83.000 fat. Samtlige syv felt over på listen er operert av Petrobras.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger