Publisert 13. mars 2007

Den endelige avtalen om å slå sammen Statoil med Hydros olje- og gassvirksomhet ble undertegnet tirsdag ettermiddag etter at styrene i begge selskapene hadde godkjent den.

Avtalen er nå undertegnet. (Foto: Statoil)

Fusjonsplanen gir Hydros aksjonærer en eierandel i det nye storselskapet på 32,7 prosent mens Statoils andel blir 67,3 prosent.

Aksjonærene i Hydro får 0,8622 av en aksje i det nye storselskapet for hver aksje de eier i Hydro, skriver Statoil i en melding.

Den gjentar at begrunnelsen for sammenslåingen er et felles ønske om å skape en konkurransedyktig global aktør i petroleumsindustrien og bli verdens ledende operatør offshore.

Statoil vil om kort tid innlevere et registreringsdokument på Form F-4 til det amerikanske verdipapirtilsynet SEC (US Securities and Exchange Commission). Dette inneholder utkast til prospekt i forbindelse med sammenslåingen. Utkastet vil ved innleveringen til SEC bli offentliggjort ved børsmelding til Oslo Børs.

Etter at registreringsdokumentet er godkjent av SEC, vil det bli utarbeidet et endelig informasjonsdokument som blir sendt til aksjonærene i Statoil og Hydro, senest samtidig med innkallingen til de ekstraordinære generalforsamlingene som skal behandle sammenslåingsplanen.

Avtaleteksten og vedleggene finner du her .

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger