Publisert 4. februar 2000

Norsk stats melkeku leverer svakere resultater i fjerde kvartal 2008 enn året før, men slår forventningene fra markedet.,

FORNøYD MED DE ANSATTE: StatoilHydro-sjef
Helge Lund. (Foto: HENRIK SALTHE)

Kvartalsresultatet var som ventet påvirket av fallet i oljeprisene og høye finansutgifter på grunn av en sterk dollar. Selskapet klokket inn med et resultat etter skatt på 2 milliarder kroner, sammenlignet med 6,2 millioner kroner i fjerde kvartal 2007. Selskapet skriver dog i en pressemelding at selskapet, som et resultat av den sterke dollarkursen, får en usedvanlig høy effektiv skatteprosent Foreløpig resultat etter skatt for hele året ble 43,3 milliarder kroner i 2008 sammenlignet med 44,6 milliarder kroner i 2007.

Driftsresultatet for fjerde kvartal 2008 havnet på 37,8 milliarder kroner, sammenlignet med 30,8 milliarder i samme periode i 2007.

– Jeg er fornøyd med hva våre folk har klart å oppnå i 2008, sier StatoilHydros konsernsjef Helge Lund.

– Vi har levert rekordproduksjon og utført vårt mest aktive leteprogram noensinne. Vi fikk 12 felt i produksjon i 2008, og gjennom målbevisst forretningsutvikling har vi også styrket vår posisjon for langtidsvekst internasjonalt, fortsetter Lund.

Selskapet melder om en total produksjon av væsker og gass på 1,925 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2008. Dette er en økning på fem prosent fra 2007.

– StatoilHydro er godt posisjonerte til å takle den globale økonomiske nedgangen. En sterk balanse og en aktiv kostnadsstyring vil gjøre det mulig for oss å forfølge langsiktige strategiske mål, sier Lund.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger