Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro har gitt høyeste bud på 23 lisenser i Mexicogolfen i den siste amerikanske lisensrunden. Nå varsler selskapet et omfattende boreprogram i området.,

KONSENTRERER SEG OM DYPT VANN: StatoilHydro
har fokusert på dypvannsområder i den siste
lisensrunden.

Den ferske lisensrunden er nummer 208 i rekken i Mexicogolfen, og til sammen 56 selskaper deltok i kampen om ressursene.Til sammen mottok amerikanske myndigheter bud verdt 6 milliarder kroner på lisensene som var lyst ut.

– Lisensene vi ervervet ligger på stort dyp og hovedsakelig i et område med sand av høy kvalitet av miocen alder, der StatoilHydro deltar i flere lovende funn, blant annet Tahiti, Heidelberg, Caesar/Tonga og Knotty Head, sier øivind Reinertsen, leder for StatoilHydros oppstrømsaktiviteter i USA og Mexico, i en pressemelding.

Selskapet er en av de største lisenshaverne innenfor de amerikanske dypvannsområdene i Mexicogolfen. Selskapet vil nå starte et relativt omfattende boreprogram med to ny rigger i området.

– De halvårlige lisensrundene i amerikansk del av Mexicogolfen utgjør viktige arenaer for StatoilHydros satsing på å opprettholde og styrke porteføljen her, forklarer Reinertsen.

Selv om StatoilHydro har høyeste bud i mange lisenser, er ikke selskapet på topp fem-listen over budgivere i denne runden. Der troner Shell på topp, med sine bud på rett under en milliard kroner, BP med 500 millioner, Marathon med 400 millioner, Noble Energy med 350 millioner og BHP Billiton med over 325 millioner kroner.

Alle budene som er kommet inn i lisensrunden skal nå gjennomgås av den statlige instansen Mineral Management Service (MMS), og endelig godkjennelse av budene er ventet innen 90 dager.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger