Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro planlegger en stor vedlikehold- og modifikasjonskontrakt for selskapets norske felt og verft. Anbudsprosessen starter neste måned.

Selskapet skal være fornøyd med prisfallet innen visse segmenter av oljeserviceindustrien.

– Fallet i både oljepris og økonomisk vekst har gitt grunn for reduksjon hos leverandørene, og dersom vi oppnår lavere priser, kan dette føre til et fall i investeringskostnader per fat. Dette reduserer igjen break-even prisene, sier StatoilHydro-talsmann Ola Anders Skauby til Dow Jones.

Dette vil igjen føre til at en rekke prosjekter blir attraktive basert på dagens prognoser.

Nå planlegger selskapet en fem- til syvårs kontrakt som gjelder for mesteparten av offshore-installasjonene. Også landbaserte installasjoner som Kårstø og Mongstad skal inkluderes.

Skauby sier at StatoilHydro er i siste fase av prekvalifisering og partnergodkjenning, og anbudet skal legges ut i løpet av november. Kontraktene deles ut neste sommer.

Størrelsen på kontrakten er ifølge Skauby vanskelig å fastslå, da det avhenger av aktivitetsnivå og godkjente budsjetter per lisens.

Selskapets eksisterende vedlikehold- og modifikasjonskontrakt har en verdi på 5 milliarder kroner.

Det vil være noen endringer i oppdragsporteføljen, med isolasjon, stillas og overflatebehandling som et eget anbud i prosessen. Samtidig skal 150 millioner kroner i multidisiplinarbeid innenfor modifikasjon være inkludert i storkontrakten. Dermed blir det vanskelig å estimere prisnivået på storkontrakten.

– En typisk vedlikeholds- og modifikasjonsportefølje vil bestå av mange små og medium store deler, og et par større deler, sier Skauby.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger