Publisert 4. februar 2000

StatoilHydro har besluttet å dele ut 25 millioner kroner fra sitt Akademiaprogram til Institutt for petroleumsteknologi ved Universitetet i Stavanger.

PENGERPENGERPENGER: Universitetet i Stavanger har fått tilført
sårt tiltrengte midler gjennom StatoilHydros Akademiaprogram.
Nå sikter de mot Mastergrad i 2010 (foto: UIS)

Pengene, som skal deles ut over en femårsperiode, skal bidra til ytterligere forsterkning av fag innen petroleumsgeologi, samt en ny satsing på utdanning innen bore- og brønnteknologi. Det sistnevnte hadde ikke vært mulig uten disse ekstra midlene, sier UiS.

StatoilHydro har over en tiårsperiode bidratt med store summer til petroleumsforskning- og utdanning ved UiS, men det var først etter fusjonen mellom Statoil og Hydro at satsingen ble virkelig målrettet, gjennom det da opprettede Akademiaprogrammet.

– Dette er et flott og langsiktig samarbeid med en industri som forstår akademia. Avtalen gjør det muligg å skape økonomisk trygglhet og stabilitet i det vi gjør, sier dekan Per Arne Bjørkum i en kommentar.

Involverte
StatoilHydro på sin sier det ikke er snakk om å legge en sekk med penger på trappa og dra av gårde. Selskapet blir med dette aktivt med i utviklingen av fagområdet.
– Denne avtalen styres av en styringskomité med tre representantar fra StatoilHydro og tre fra UiS. Denne gruppa skal årlig diskutere retning og aktivitet for samarbeidsavtalen. Dette partnerskapet innebærer at vi kan ha en tett dialog om hva som er viktig for UiS og hva som er viktig for StatoilHydro. Disse 25 millionene er et verktøy for et godt og langsiktig samarbeid. ?StatoilHydro har ni slike avtalar med forskingsinstitusjoner i Norge kor vi prøver å bruke det nettverket som akademia representerer, blant annet for å sikre kompetanse og rekruttering, sier Leif Lømo, StatoilHydros ansvarlige for Akademiaprogrammet, i en kommentar. ?

Han sier StatoilHydro har langt store focus på forskning enn før, og at dette er strategisk. Derav også den nye bore- og brønnteknologisatsingen. Pengene gjør UiS i stand til å utlyse et gaveprofessoriat og en post.doc. innen bore- og brønn.

Mer nå
Da petroleumsstudiene startet op pi Stavanger i 1971, var petroleumsgeologi bare en støttedel av ingeniørstudiene. Etter at Høgskolen i Stavanger ble universitet i 2005, har blant annet penger fra StatoilHydro bidratt til en sterk utvikling innen fagdisiplinene, blant annet til et bachelorstudie i 2008, og et masterstudium er innen rekkevidde i 2010.

– Uten midler fra StatoilHydro hadde det ikkje vært mulig å bygge opp dette tilbudet, som vi har savnet i 30 år, sier instituttleder Svein M. Skjæveland.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger